woensdag 28 maart 2007

Meester!

Ok vorige week geen nieuws. Ik zat in Groningen bij de BVE conferentie. Veel oude communicatievormen dus. Barpraat enzo. Wel een aantal goede workshops, waarbij met name het thema "hoe organiseer je CGO' met alle logistieke dillemma's, KCE struikelblokken en 850 uren hobbels. Maar daar wil ik het niet over hebben, nu!

Net het boek uit van Frank McCourt 'Meester'. Waarin hij op zijn wijze beschrijft hoe hij zich als docent ontwikkelt en staande houdt. Met leuke stukjes relatieverende tekst.

citaat:

In de lerarenkantine kwam een jonge invalster naast me zitten. Ze zou in september met haar officiele loopbaan in het onderwijs beginnen, en vroeg of ik nog een gode raad voor haar had.
Probeer er achter te komen wat je leuk vindt en ga dat doen. Daar komt het uiteindelijk op neer. Ik geef toe dat ik lesgeven niet altijd leuk heb gevonden. Dat het me soms boven de pet ging. In het lokaal sta je er alleen voor, een man, een vrouw met elke dag vijf klassen. vijf klassen vol tieners. Een energie-eenheid tergeover hondertvijfenzetig tijdbommen en je zult manieren moeten vinden om het er levend van af te brengen..........
Maar als je volhoudt leer je de trucks en het klappen van de zweep. Het valt niet mee maar je moet leren je op je gemak te voelen in de klas......

Met andere woorden, heb oog voor leerlingen en blijf jezelf

Geen opmerkingen: