zaterdag 31 december 2011

Nee, niet gesprongen!Op 30 december rijden we weg van de gletsjer voor een lange rit door de bergen en over de Haastpass. De weg langs Fox glacier en de kust is weer spectaculair. We stoppen bij een uitzichtpunt en zien -van grote afstand- een paar dolfijnen. Dichterbij zijn veel sandflies dus we rijden snel verder. (Vanavond even aan Jeroen of Koen vragen of ze niet een deel van de fotoos publiek on line kunnen zetten, kunnen julie meegenieten. Met beperkte internetfaciliteiten hier lukt dat niet.) De weg naar Haastpass vanaf Haast valt tegen, maar daarna is het werkelijk schitterend.
Geweldige uitzichten, mooie meren, genoeg 'lookout stops' en veel bochten in de weg, maar we houden de camper straight left. Uiteindelijk komen we in Wanaka aan. Een levendig stadje aan de meren Wanaka en Hawea. Helaas is de camping vol. En bij navraag ook de top10-sites in Queenstown (onze geplande oudjaarsovernachtingsplaats) en te Anau (waar het weer minder zou zijn), dus doorgereden naar een enorm grote, stoffige en wat schamele camping (max 4 douches). Daar geboekt voor 2 nachten. Trouwens wel eerst in Wanaka rond gekeken en bij de Subway (denken we ook nog even aan Marije) geluncht (de broodjes waren genoeg voor ook ons ontbijt de volgende dag trouwens). 's Avonds de uitschuif BBQ (zit aan de zijkant van de campervan) nog even gebruikt. De volgende dag rijden we (even) op en neer naar Queenstown. Wat een prachtige weg weer, met een echte alpenafdaling. Queenstown, the place to be met oudjaar zo te zien.
Druk, druk, druk. Toch nog even geproberd en plekje op de camping te krijgen, nope dus. In de stad bezoeken we een kunstenaarsmarkt en laat Lenie zich door de plaatselijke straatartiest haar horloge ontfutselen. Bij de camping in Cromwell is nog wel plaats, dus we rijden nog 60 km verder (zitten inmiddels over de 3000km) en komen langs de historische bungyjump plek.

Nee, we hebben niet gesprongen! Wel gekeken. Op de camping hebben ze nog een powerplek, dus we zitten weer aan de stroom en kunnen de bubbels goed koel houden voor vannavond. Dat mag ook wel want het is zeker 30 graden in de zon hier. Goed nieuwjaar.......

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Hans en Lenie,
een voortreffelijk nieuwjaar gewenst, jullie zijn al enkele uren in het nieuwe jaar, wij tellen nog af!
Ellen, Joline, Jeroen en Jan