zondag 24 maart 2013

Digitale Didactiek voor HAN-ateliers

Nu het 23 maart 2013 toch te koud is om te fietsen, maar eens een blogpost aan het maken. Dit alles in het teken van een cursus die ik mag verzorgen voor (collega) docenten onder de titel digitale didactiek. De opzet van de cursus is vorm gegeven in een menu.

Amuse

Een weblecture gaat vooraf aan deze bijeenkomst. Het is de bedoeling deze lecture van te voren te bekijken en de daarin gestelde opdracht uit te voeren. Klik hier voor de link naar deze weblecture. Als je hierop klikt (of de link in je URL plakt) krijg je een inlogscherm, waar je je school mailadres moet invullen om de weblecture te zien. Dit werkt het beste bij Internet Explorer.

Voorgerecht

Na een korte kennismaking, bespreken kort jullie leerwensen en gaan in op de gemaakte opdracht.

Hoofdgerecht 1

Inzoomen op een uitgebreid pallet aan ICT toepassingen voor het onderwijs, van Kahn Academie tot Twitter, van Socrative tot Stimmit. (hierbij maak ik dankbaar gebruik van de door 'Trendmatcher' bewerkte BINGO-kaart van Patrick Koning)

Hoofdgerecht 2

Zelf koken: we gaan aan de slag met het ontwikkelen en uitwerken van een voorbeeld van digitale didactiek aan de hand van een kaartjes werkvorm. (Hierbij geeft Sous-chef Steef Wassenaar ondersteuning) Deze werkzaamheid wordt onderbroken door een fysiek hapje. Met dank aan de TPACK-kaarten van het NOVA college.

Dessert

Keuze uit:
 Kennismaking met Prezi ( hiervoor wordt je gevraagd een prezi –account aan te maken, zie bijlage) Hans begeleidt dit.
* Wat zijn de valkuilen bij het gebruik van ICT in het onderwijs ('stille discussie'aan de hand van Lino-it) ter plekke wordt een opdracht uitgereikt. Sylvia begeleidt dit.

Koffie met??

Korte evaluatie: leerdoelen gehaald? Wensen voor de toekomst??

Naar ik vernomen heb staat de eerste groep te trappelen om aan deze 4-uurs bijeenkomst deel te nemen. In de volgende blog ga ik in op de resultaten!

Geen opmerkingen: