vrijdag 15 november 2013

Trots

Mag ik eens een wat persoonlijker blog schrijven?, ja dat mag ik. Om maar even een Smeetseriaanse uitdrukking te gebruiken. Zeker als je trots bent op je  zoon die zo lekker aan de weg timmert met het verantwoord gebruik van sociale media in het (basis) onderwijs en dat dat niet onopgemerkt blijft. Zie het filmpje over twittergebruik in de les op leraar24,

of de bijdrage aan het boek mediawijsheid op de basisschool

Maandagavond ook samen het 10e edubloggersdiner bezocht. Een leuke ervaring om zo veel, jonge en niet meer zo jonge collegae te zien die nadenken over onderwijs en ICT toepassingen, bevlogen mensen. En van bevlogen mensen moeten we het hebben bij onderwijsvernieuwing.

Dat geldt met name als je weer geconfronteerd wordt met 'vernieuwing' van  achter het bureau.  Ik hou mijn hart vast voor allerlei plannen vanuit het management rond innoveren en verkorten bij het MBO en het invoeren van (weer) een nieuwe kwalificatiestructuur. Hoe leggen we het primaat echt bij het (beroeps)onderwijs? Alleen meer onderwijsgevenden? Docenten laten promoveren naar LD en vandaar uit een vliegwieleffect verwachten? Of toch maar insteken op bevlogenheid, zelfreflectie en benodigde didactische (ICT) vaardigheden. Wie mag ik het woord geven?

2 opmerkingen:

Wilfred Rubens zei

Terecht iets om trots op te zijn! Bevlogenheid mag meer worden gewaardeerd.

Koen Steeman zei

Mooie Blog Hans!
Ook trots op jou natuurlijk, je moet ergens je inspiratie vandaan halen :-)

Goeie vragen overigens, ben benieuwd naar de antwoorden!