woensdag 30 september 2015Ja misschien kennen jullie we wel het KOEFNOENfilmpje
over het invoeren van een nieuwe rekenmethode op een ouderavond in het basisonderwijs, maar in het MBO worden ook ouderavonden gehouden over  het rekenonderwijs en de examinering daarvan. Gelukkig met een ander verloop.
Gisteren  29 september organiseerde het team Juridisch een avond om ouders (en studenten) nader te informeren over het niveau, de examinering  en het onderwijs van/in rekenen. Met veertig mensen een mooie opkomst en een geanimeerde bijeenkomst. Het is immers niet mis om te horen dat dit schooljaar mogelijk 40%  van de studenten hun opleiding op niveau 4 niet zullen halen als gevolg van de uitslag van het rekenexamen.

In ieder geval zaak om niet bij de pakken neer te zitten en het rekenonderwijs  goed aan te pakken.  Informatieve Prezi’s  (Astrid en Hans) gaven het publiek meer duidelijkheid. Zorgen over de ontwikkeling en waarom het MBO als eerste moet worden afgerekend op dit rekenonderwijs  werden niet weggenomen., maar ouders en studenten waren blij over hoe ze geïnformeerd werden en hoe ze zich samen kunnen voorbereiden op de centrale examens. Een goed voorbeeld dat een vervolg verdient !!!????

1 opmerking:

Marco van Thiel zei

Goede blog Hans,

en ja.... Eens!