zaterdag 15 oktober 2016

Het zwarte gat

Op 1 oktober ben ik gestopt met werken bij het ROC Nijmegen. Het was een mooi afscheid, zonder toespraken maar met een leuk filmpje van collega's. Als laatste heb ik nog de Sambo-ICT conferentie meegemaakt waarbij ROC Nijmegen gastheer was. Erno Mijland als keynote had aandacht voor het écht moeten werken van ICT bij het onderwijs. Zeker als je docenten zover wil krijgen dat ze het gaan gebruiken als onderdeel en toegevoegde waarde in en bij het leerproces.  Na het weekend zou ongetwijfeld het zwarte gat komen...., Nou niet dus.

De eerste aandacht ging al op aan het mantelzorgen. Daarnaast waren er natuurlijk de uitgestelde klusjes en er is altijd wel iemand in huis die oo nog een lijstje klaar heeft liggen. Dus ik verveel me niet. Allerminst. En er dienen zich alweer nieuwe projecten aan. Zo ben ik voorzitter geworden van de commissie Duurzaamheid van ons project CPO De Getijden en dus doende met de aanschaf van luchtwarmtepompen en het starten van een postcoderoosproject voor zonne-energie. 
Maar ook het onderwijs wordt niet vergeten. Op 7 november, voorafgaand aan ons Edu-bloggersdiner, geef ik op de ICT-praktijkdag in Eindhoven een cursus Moovly van 2,5 uur, waarbij we ons echt gaan toeleggen op de productie van een kennisclip die toepasbaar is in het onderwijs.
En als klap op de vuurpijl ben ik uitverkozen om op de Onderwijsdagen ( 8 november voor MBO) te komen bloggen. Reden genoeg dus om mijn blog-werk maar weer eens op te pakken. Ennnne stil zitten kan ik toch niet (hoewel nu even, vanwege een overstekende boom tijdens het ATB-en, wel!)

Geen opmerkingen: